CCC Question Paper 2020

1. In which Word menu, Letter wizard command appears”

  1. Table
  2. Insert
  3. Tools
  4. Format

Answer:- Tools

2. What command is used to remove files in linux?

  1. dm
  2. rm
  3. erase
  4. delete

Answer:- rm

3. To select a column the easiest method is to _

  1. [Ctrl]+{A}
  2. drag from the top cell in the column to the last cell in the column
  3. Click the column heading
  4. double-click any cell in the column

Answer:- Click the column heading

4. One of the following statements in not true.

  1. cannot do simple calculations. For this purpose, you would use Excel.
  2. =SUM(above) formula means that word would sum the values in all cells above the current cell.
  3. The simple calculation in a table is that of addition, subtraction, multiplication, division, etc.
  4. Word allows you to use the formula command to perform simple calculations in a table.

Answer:- cannot do simple calculations. For this purpose, you would use Excel.

5. “While using the Mail Merge Helper, you click on the Active Window button. This selection creates”

  1. master document in the currently active document window
  2. opens a new document window
  3. your document gets active and automatically attaches to a data source
  4. None of the above

Answer:- master document in the currently active document window

6. To move to the previous worksheet, press

  1. Shift + Tab
  2. Ctrl + PgDn
  3. Ctrl + PgUp
  4. Alt + PgUp

Answer:- Ctrl + PgUp

7. The program is known as _ which interacts with the inner part of called kernel.

  1. Compiler
  2. Protocol
  3. Device Driver
  4. Shell

Answer:- Shell

8. Which of the following displays the contents of the active cell?

  1. Name box
  2. Menu bar
  3. Formula bar
  4. Active cell

Answer:- Formula bar

9. In which directory can you store system user default files used for creating user directories?

  1. /usr/tmp
  2. /etc/default
  3. /etc/users
  4. /etc/skel

Answer:- /etc/skel

10. The ability to combine names and addresses with a standard document is called.

  1. form letters
  2. document formatting
  3. database management
  4. mail merge

Answer:- mail merge

11. word offers certain ways by which you can move around in a document

  1. none of the above
  2. by scrolling
  3. both of the above
  4. by moving to a specific page

Answer:- both of the above

12. Which of the following is an absolute cell reference?

  1. A1
  2. $A$1
  3. #a#1
  4. !A!1

Answer:- $A$1

13. Palettes that can be tear-off are

  1. LineColour
  2. font color
  3. FillColour
  4. All of the above

Answer:- All of the above

14. The Name box

  1. Appears below the status bar
  2. Appears below the menu bar
  3. Appears t the left of the formula bar
  4. Shows the location of the previously active cell

Answer:- Appears t the left of the formula bar

15. A worksheet can be opened by clicking on the

  1. Start button
  2. None of the above
  3. Open button
  4. Both

Answer:- Open button

16. You can create a template in Word

  1. based on an existing document
  2. based on an existing template
  3. from scratch
  4. All the above

Answer:- All the abovt

17. Inter process communication can be done through __.

  1. System calls
  2. Messages
  3. Traps
  4. Mails

Answer:- Messages

18. Which of the following describes how to select all the cells in a single column?

  1. Right-click on the column and select Pick from a list
  2. Use data – text to the columns menu item
  3. Left-click on the gray column title button
  4. Pressing Ctrl + A on the keyboard

Answer:- Left-click on the gray column title button

19. The sheet tab of the Letter wizard in Word are

  1. Letter Format
  2. None of the above
  3. Recipient Info
  4. Both (a) and (b)

Answer:- Both (a) and (b)

20. Which of the following is not advantage of multiprogramming ?

  1. Decreased operating system overhead
  2. Ability to assign priorities to jobs
  3. Shorter response time
  4. Increased throughput

Answer:- Decreased operating system overhead

Leave a Comment